Un om de afaceri italian intră pe piaţa locală a construcţiilor

domenico italianUn om de afaceri italian vrea să intre pe piaţa locală în domeniul construcţiilor civile. Acesta a desfăşurat contracte în judeţul Suceava şi vrea să îşi extindă portofoliul şi în judeţul Botoşani. Giacomi Domenico spune că Botoşaniul este în plină dezvolatare şi a acordat un interviu cu privire la experienţa sa şi proiectele pe care vrea să le deschidă în parteneriat cu autorităţile locale.

Ce experienţă aveţi dumneavoastră?
Am o vastă experienţă de câţiva zeci de ani în Italia în domeniul construcţiilor civile. Am făcut lucrări în zona capitalei, Roma. Ulterior a prins contracte şi în alte ţări cu am ar Cehia, unde am lucrat pe partea de electricitate prin mai multe contracte, şi Croaţia execuţia unor poduri şi canalizare. Din anul 2014 a ajuns şi în România prinzând contracte în judeţul Suceava, cum ar fi oraşul Rădăuţi, unde am executat un proiect de apă-canalizare şi infrastructură rutieră. Am reuşit să termin cu succes proiectul.

Şi vă tentează extinderea şi în judeţul Botoşani?
Bineînţeles. Doresc extinderea proiectelor şi în judeţul Botoşani şi sperăm să avem o colaborare cu autorităţile locale şi judeţene. Din respect pentru judeţ am înfiinţat o nouă firmă în România, Gitras Roma SRL pentru a plăti taxe şi impozite aici şi pentru a angaja forţă de muncă locală. Firma noastră deţinite toatele utilijale necesare construcţiilor civile şi pentru lucrările pregătitoare din domeniul electricităţii.

Cum vedeţi piaţa din Botoşani din domeniul dumneavoastră de activitate?

Judeţul Botoşani este în plină dezvoltare şi are nevoie de proiecte ambiţioase. De aceea am descis să căutăm diverse colaborări cu administraţiile locale interesate de dezvoltarea infrasturii a comunităţilor. Ştiu că aici în judeţ este o problemă cu ocuparea forţei de muncă şi de aceea am decis ca în toate contractele pe care le voi semna să angajez oameni din zonă.
Faptul că România are acces la fondurile europene este un lucru extraordinar, iar autorităţile din Botoşani am văzut că au întocmit şi depus nenumărate proiecte. Aceşti bani trebuie atraşi de comunităţi pentru a reduce decalajul cu statele din vest. Sunt convins în câţiva ani comunele şi oraşele din judeţ vor arăta mult mai bine.

În ultimii ani au fost mai multe scandaluri cu privire la implicaţiile politice în licitaţiile publice. Cum vedeţi acest lucru?

like facebookEu sunt independent din punct de vedere politic şi vrea să rămân aşa. Nu mi se pare corect ca o licitaţie să fie câştigată pe alte criterii decât cele legale. Până acum doar aşa am lucrat şi aşa vreau să continui. Sunt sigur că în ultima perioadă lucrurile s-au îndreptat şi acum primează legea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *