Condiţii de muncă grele la Poştă. Mai mulţi angajaţi nu au luat concedii de patru ani. Urmează proteste

constantin ispir- lider sindical Posta Botosani 010Angajaţii Oficiului Judeţean de Poştă (OJP) Botoşani se plâng de condiţii de muncă foarte grele în care lucrează. Liderul din Botoşani al Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România, Constantin Ispir, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că există angajaţi ai OJP care nu şi-au luat concedii de odihnă de patru ani.

like facebookMulţi dintre ei lucrează pe posturi unice şi nu pot fi înlocuiţi. Sindicaliştii susţin că, în foarte multe situaţii, angajaţii sunt în situaţia de a lua concedii doar pe hârtie, fiind în imposibilitatea de a lipsi de la serviciu.

Oficiul Judetean de Posta Botosani1Poştaşii din Botoşani ameninţă că vor declanşa, în perioada imediat următoare, mai multe proteste. Ei sunt nemulţumiţi atât de condiţiile de muncă, cât şi de cele salariale.

Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România cere majorarea salariilor, subvenţionarea biletelor de odihnă şi tratament, acordarea de „cadouri în bani” de Crăciun, Paşte, 8 Martie, 1 Iunie şi de Ziua Poştei, aşa cum prevede Contractul Colectiv de Muncă, dar şi deblocardea imediată a posturilor vacante în vederea angajării de personal.

Sindicaliştii mai cer respect faţă de clienţi şi salariaţi, prin modernizarea informatică a oficiilor poştale, dar şi efectuarea unei curăţenii generale la sediile Poştei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *