Frecvență mai mare a copiilor în grădinițele botoșănene, după acordarea tichetelor sociale

Eminescu, comemorat la Gradinita 4 BotosaniTichetele sociale acordate copiilor care provin din familii defavorizate a dus la creșterea prezenței acestora în grădinițe. Potrivit prefectului Dan Nechifor, pe județul Botoşani, totalul copiilor beneficiari de tichete sociale este mult mai mare decât cel anticipat: aproape dublu, respectiv 7680 faţă de 4000, cât a fost estimat de Ministerul Muncii. Dată fiind această situație, prefectul a cerut primarilor din județ să asigure copiilor locuri în grădinițe.

like facebookSingura problemă care a apărut este că a crescut disponibilitatea copiilor către grădinițe, mă refer la copiii cu vârste între 3 și 6 ani, care vor beneficia de acest ajutor. Un exemplu ar fi Cristeștiul, unde sunt 35 de copii nou intrați și cărora trebuie să le asigurăm condiții pentru a putea frecventa învățământul preșcolar”, a menționat prefectul județului Botoșani.

Nechifor susține că 46 de primării au emis deja hotărâri de Consilii Locale și au prevăzut în bugete sumele respective pentru tichete.

Pentru celelalte primării le vom solicita să urgenteze emiterea hotărârilor de CL”, a mai spus prefectul.

Tichetele sunt finanţate din  bugetul de stat, dar acordate de primari, în funcţie de venitul familiei şi prezenţa la grădiniţă. Valoarea unui tichet este de 50 de lei şi se pot achiziţiona cu el doar alimente, rechizite şi produse de igienă corporală.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *