Vremea se răcește din nou. Ce anunță meteorologii în următoarele două săptămâni

Ghiocel3Administrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice și precipitațiilor în perioada 7-20 martie. Potrivit meteorologilor, în Moldova, în primele două zile vremea va fi mult mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă, media regională a temperaturilor maxime fiind de 15…16 grade, iar a celor minime de 4…6 grade. În intervalul 9 – 14 martie, valorile diune se vor apropia de normalul perioadei, respectiv o medie a acestora de 8…10 grade, dar minimele se vor menţine peste mediile multianuale, media regională urmând a se situa în jurul valorii de 3 grade.

like facebookÎn a doua săptămână de prognoză vremea va deveni uşor mai rece decât în mod obişnuit în această perioadă a anului, cu maxime, în medie, de 6…8 grade şi minime situate în jurul valorii de -2 grade. Temporar vor fi ploi, pe arii mai extinse şi posibil însemnate cantitativ pe 10 şi 11 martie. În restul intervalului, precipitaţiile vor fi pe arii restrânse, cu menţiunea că, mai ales în nordul regiunii, după data de 15 martie, vor fi posibile precipitații mixte.

LA MUNTE In primele două zile ale intervalului valorile termice se vor situa peste mediile multianuale, astfel că media celor maxime va fi de 5…8 grade, iar cea a minimelor se va situa în jurul valorii de 1 grad. Ulterior, vremea se va răci treptat, urmând să devină mai rece decât în mod obişuit în aceasta perioadă după data de 14 martie, când se vor înregistra maxime preponderent negative, iar minimele vor coborî până la valori medii de -8….-6 grade. Temporar vor fi precipitaţii în cea mai mare parte a intervalului, însă probabilitatea pentru cantităţi mai însemnate va fi mai mare în cursul zilei de luni (7 martie) şi în noaptea de luni spre marţi (7/8 martie), precum şi intervalul 9…11 martie. Acestea vor fi mai ales sub formă de ploaie în primele zile ale intervalului, apoi vor fi și ninsori.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *