(Video) Au fost stabiliți câștigătorii Festivalului „Mărțișor dorohoian” . Cine sunt ei!

ion moise badulescuFestivalul concurs „Mărțișor dorohoian” și-a stabilit, duminică după-amiază, câștigătorii. Marele trofeu a ajuns la Ion Rădulescu din  Mioveni Argeș. Tânărul câștigător este elev în clasa a XII-a și a fost admis deja la cinci falcultăți de muzică din Anglia. El este deținătorul a nenumărate trofee și premii la festivalurile muzicale, fiind unul dintre elevii cuplului Cornel și Mirela Fugaru.  Tânărul care fost bisat intens de publicul dorohoian, cântând, nu două piese, ci trei, în seara de gală, ne-a declarat că are aproape 30 de trofee până la ora această și că va studia în Marea Britanie după ce va termina liceul.

Mi-am dorit foarte mult să câștig trofeul și se pare că dacă își dorești obții asta. Este un premiu foarte important pentru mine. Am undeva la 25-26 de trofee, poate 27 până acum. Sunt foarte fericit, mândru. Mă bucur că n-am venit degeaba aici, că mi-am făcut treaba cum trebuie, că am plăcut publicului și juriului„, a spus Ion Moise Bădulescu.

 

Ion Moise Bădulescu a câștigat trofeul pentru participarea sa la categoria de vârstă 16-30 ani. Locul I la această categorie a revenit bârlădencei Miruna Diaconescu iar locul II călărășencei Adriana Gavrilă. Locul III a plecat la Anamaria Pița din Roman. Mențiunea martior dorohoiani-a revenit anul acesta bucureștencei Andreea Dumitriu. Concurentele de pe podium dar și câștigătorul trofeului sunt printre marii vânători de premii în prezent, la festivalurile de muzică din țară.

La categoria 10- 15 ani, premiul I a revenit tinerei interprete din Botoșani Oana Tăbultoc iar locul II Rominei Ciocoiu. Locul al III-lea a ajuns la Emilia Nicorici din Ucraina. De altfel, mai multe voci dintre cele care au asistat la toate cele trei seri ale festivalului au spus că anul acesta în comparație cu anii trecuți, Moldova și Ucraina nu au mai excelat la capitolul interpreți în concurs. Mențiunea la această categorie de vârstă a revenit Sabrinei Aniculăesei.

miruna diaconescu
Miruna Diaconescu

Au mai fost acordate premii speciale. Cei doi membri ai juriului, Andrei Tudor și Silvia Dumitrescu au decis să acorde fiecare câte un premiu care le poartă numele. Este o premieră în festival când un membru al juriului decide să acorde un premiu cu numele său. Andrei Tudor a acordat un premiu care constă într-o imprimare la studioul său tînărului Costi Bălan pentru interpretarea piesei Cine oare din repertoriul lui Aurelian Temișan. Silvia Dumitrescu a acordat premiul său tînărului Dragoș Anghel din București.

Tânăra Maria Nicolau din Botoșani a primit premiul in memoriam Laura Stoica acordat de ziarul Buzz datorită celor 10 ani care se împlinesc pe 9 martie de la moartea celebrei artiste. Botoșaneanca a impresionat publicul atât sâmbătă la concurs, cât și în seara de gală cu celebrul șlagăr „Focul” din repertoriul Laurei Stoica.

Un premiu special a primit și tânăra Codruța Barariu. Ea a fost remarcată de compozitorul Mișu Blănaru, cel care a ințiat în 1975 festivalul.

Seara de gală a fost încheiată cu recitalul artistului din Rep. Moldova Anatol Mîrzenco, acesta dovedind un lipici extraordinar la public mai ales în rândul femeilor pe care le-a complimentat în permanență.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *