Neobișnuit! Mai mulți oieri au protestat cu oile în fața unei primării

oieri in strada in comuna Mihalaseni- Botosani Un protest neobișnuit a avut loc, vineri, într-o comună din Botoșani, acolo unde mai mulți tineri oieri au ieșit cu animalele în fața Primăriei.

Protestul a avut loc la Mihălășeni, oierii din satul Păun acuzând că primarul refuză să le pună la dispoziție suprafețele de pășune comunală.

like facebookEi au luat aproape 1.000 de oi și le-au dus în fața Primăriei cerând primarului să le dea pășune.

Animalele noastre nu au unde paște și le ținem acasă. Primarul dă pășunea la alții. Ăsta e primar?”, spune unul dintre fermieri.

oieri in strada in comuna Mihalaseni- Botosani Primarul Geanin Loredan Buraga susține că problema nu aparține Primăriei, ci fermierilor, care s-au dezvoltat, fără însă a deține teren pe care să pășuneze animalele. El spune că oamenii ar trebui fie să cumpere teren, fie să arendeze, pentru că pășunea din sat nu face față numărului mare de animale.

„La Mihălășeni campania electorală a început mai devreme. El dacă are două- trei sute de oi trebuie să își cumpere și pășune”, a spus primarul.

Acțiunea oierilor nu a fost autorizată, iar reprezentanții Direcției Județene de Drumuri și Poduri i-au amenințat că dacă nu deblochează drumul fermierii vor fi amendați.

oieri in strada in comuna Mihalaseni- Botosani

 

2 thoughts on “Neobișnuit! Mai mulți oieri au protestat cu oile în fața unei primării

  1. Pai ciobanii de acolo tot timpul au distrus imasul cu oile lor.Le-ar conveni lor bine ca ei sa tina sute de oi si ceilalti sa crape.Sa dea Dumnezeu si anul asta o seceta mai grozava ca anul trecut ca sa se mai rareasca din oile acestor lipitori de ciobani.Din tot timpul au fost asa-tin sute si mii de oi fara a avea macar o caruta de mancare pentru ele.Calca tot imasul,recoltele si campurile de lucerna in picioare cu raioasele lor de oi.Sper ca pe langa seceta si preturile la branza sa fie in cadere libera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *