Șeful CJ a discutat cu ministrul Sănătății despre problema asistenților de la Spitalul Județean

protest sanitas asistenti medicali spital1Problema asistenților medicali care nu și-au primit drepturile bănești pentru promovarea în grad, tranșată la nivel național. Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Sorescu, a discutat, joi, la București, despre cazul asistenților medicali de la Spitalul Județean cu ministrul Sănătății, Patriciu Achimas-Cadariu, șeful Casei Naționale de Asigurări de Sămătate, Vasile Ciurchea, dar și cu liderul Federației Sanitas, Leonard Bărăscu.

like facebookSorescu a primit asigurări că sumele pentru drepturile asistenților medicali vor veni prin noul contract cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate.

Se încearcă identificarea de sume care să vină prin casă și să se rezolve problema asistenților. Problema era foarte cunoscută la nivel național, s-au identificat niște formule la nivelul Ministerului Sănătății astfel încât spitalul să acceseze niște programe prin minister, care să aducă un surplus de sume. S-a pus și problema ca spitalul să găsească niște formule de creșterea veniturilor proprii prin creșterea numărului de paturi, reanalizarea costurilor la serviciile medicale”, a precizat Sorescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *