Portariuc vrea să renegocieze creditul luat de la Banca Mondială

ovidiu portariucPrimarul municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc, se va întâlni, în aprilie, cu reprezentanții International Finance Corporation (IFC), divizie a Băncii Mondiale, pentru a renegocia creditul de 25 de milioane de lei contractat de municipalitate în 2013. Edilul a declarat că se dorește o reducere a dobânzii, care acum este de 7,3%.

like facebookÎntrucât evoluția pe piața financiară este extrem de pozitivă și dobânzile au scăzut, am solicitat printr-o scrisoare o renegociere a condițiilor creditului luat de la Banca Mondială. În acești ani s-au schimbat condițiile economice. La final de 2012-2013, atunci când municipalitatea era în situația de a bloca proiectul pe termoficare neexistând posibilitatea de a cofinanța și a finaliza proiectul, punând în pericol pierderea întregii finanțări pe acest proiect și în condițiile în care nicio bancă românească nu a finanțat nicio administrație, singura noastră șansă a fost găsirea acestui finanțator extern”, a menționat Portariuc.

Acesta susține că la ora actuală situația financiară în Primăria Botoșani s-a stabilizat și că nu mai există riscul din 2012-2013, atunci când erau două proiecte importante începute, termoficarea și Cornișa, și care necesitau finanțări de 50 de milioane de lei.

Potrivit primarului, în condiţiile în care în urma negocierilor nu se va ajunge la un numitor comun, există posibilitatea achitării creditului extern prin contractarea unui credit de pe piaţa internă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *