Șofer pus să plătească daune record după un accident cu un mort și doi răniți grav

accident padurarJudecătorii botoşăneni au stabilit daune record după un cumplit accident soldat cu un mort şi doi răniţi grav. Șoferul Florin Mocanu, de 40 de ani, a fost condamnat pentru ucidere din culpă la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare.

De asemenea, magistrații Judecătoriei Botoşani l-au obligat să plătească, prin intermediul asiguratorului, soţiei persoanei decedate în accident, 300.000 de euro daune morale, 4500 de euro daune materiale şi 500 de euro cheltuieli judiciare.

like facebookDe asemenea pentru un minor rămas cu sechele în urma accidentului şoferul vinovat va trebui să plătească câte 30 de euro lunar până la majoratul băiatului.

accident padurarMama unui alt minor pasager din maşină urmează să primească 50.000 de euro daune morale şi 250 de euro cheltuieli judiciare. Alte două părţi civile din dosar ar putea beneficia de cţte 10.000 de euro daune morale şi câte 500 de euro chletuieli juidiciare. Sentinţa dată nu este definită.

Accidentul s-a petrecut la sfârşitul lunii mai când Constanin Todirenchi, de 41 de ani, din Flămânzi se îndrepta cu maşina, un Ford Fiesta, dinspre Botoşani spre casă. Într-o accident padurarcurbă la dreapta, înainte de pădurea Buda, a intrat în coliziune cu camioneta condusă de Florin Mocanu.  În urma impactului violent, şoferul Fordului a murit pe loc.

În autoturism se mai aflau doui elevi din Rădeni- Frumuşica ce se îndreptau spre casă.
În urma cercetărilor s-a stabilit că şoferul autoutilitarei se face vinovat de producerea accidenmtlui după ce a pătruns pe sensul opus.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *