Îmbolnăvirile cu sindromul hemolitic uremic pun în alertă autoritățile sanitare

cladirea Sectiei de infectioase ar putea fi modernizataÎmbolnăvirile cu sindromul hemolitic uremic pun în alertă autoritățile sanitare și cadrele medicale de la două din spitalele din județ. Ministerul Sănătății a trimis către Direcția de Sănătate Publică, dar și Spitalul Județean ”Mavromati”, adrese cu măsurile care trebuiesc luate în cazul apariției unei astfel de boli la nivelul județului. Acestea au fost trimise ca urmare a cazurilor apărute în țară.

like facebookNi s-a transmis planul de măsuri pe care trebuie să îl luăm vizavi de un caz posibil, probabil sau confirmat, inclusiv o fisă de declarare a cazului și formularul de însoțire a probei. Adresa va apleca către Spitalul Județean și Spitalul municipal Dorohoi. Ministerul Sănătății are plan de supraveghere pentru toate bolile care sunt cu un impact asupra sănătății publice”, a declarat Ecaterina Chihaia, medic epidemiolog în cadrul DSP Botoșani.

Și Spitalul Județean a primit o adresă de la Ministerul Sănătății prin care se solicită supravegherea cazurile de sindrom hemolitic uremic și boală diareică acută.

În cazul pacienților cu sindrom de deshidratare mai mare de 10% avem obligația să raportăm zilnic numărul de cazuri către DSP”, a menționat medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean.

În județul Botoșani, în ultimii trei ani nu s-au înregistrat cazuri de sindrom hemolitic urenic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *