Nemulțumiri în rândul poștașilor botoșăneni. Ei amenință că vor opri lucrul

protest angajati posta botosaniPoștașii botoșăneni vor întrerupe activitatea, dacă nu vor obține acele drepturi minime sociale și de protecție, a anunțat, miercuri, liderul BNS Botoșani, Vasile Chiru, într-o întâlnire cu prefectul județului, Dan Nechifor. El a spus că una din solicitările agenților și factorilor poștali este aceea ca funcția lor să fie introdusă în lista salariaților cu condiții deosebite de muncă, pentru a nu mai fi nevoiți să străbată prin ger, arșită, ploaie sau viscol, zeci de kilometri, cu câte 10-20 kg atârnate de gât.  O altă nemulțumire este legată de neacordarea efectivă a concediilor de odihnă, pentru salariații din mediul rural.

like facebookLa poștă au fost niște revendicări care au rămas pe lista promisiunilor făcute de foștii guvernanți, legate de condițiile de muncă, de personal, de serviciile pe care le fac și siguranța în primul rând a angajaților. S-a rămas la stadiul de discuției. Acum, din punctul meu de vedere multe lucruri nu se vor rezolva. E un guvern tehnocrat, care nu se va gândi să rezolve aceste probleme sociale, ci va gândi la alegerile locale și parlamentare. Dacă nu se va încerca rezolvarea acestor probleme, va fi afectat cetățeanul, pentru că sindicaliștii din poștă sunt dispuși să oprească lucrul pentru a obține acele drepturi minime sociale și de protecție. Până acum au fost tratați cu indiferență”, a menționat Chiru.

Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România, Filiala Botoșani, a trimis o adresă către Prefectura Botoșani prin care a solicitat ca în următoarea ședință a Comisiei de Dialog Socială să fie discutată problema poștașilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *