Numărul îmbolnăvirilor prin hepatita A, în creștere la ghetouri

blocuri- ghetouri din Parcul Tineretului BotosaniFocarul de hepatită A se menține la ghetourile din Parcul Tineretului. Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Botoșani, numărul îmbolnăvirilor prin hepatita A a ajuns la 12 cazuri de la opt, din care 11 sunt copii. Silvana Tudorache, directorul DSP Botoșani, susține că s-a solicitat igienizarea spațiilor din cele două blocuri, pentru stingerea focarului de infecție și anularea riscului de îmbolnăvire pentru locuitorii imobilului și restul populației.

like facebookLa subsolurile blocurilor respective s-a constatat că trei coloane de apă și canalizare sunt inundate cu ape uzate iar grupurile sanitare se află într-o avansată stare de degradare. De asemenea, treptele de intrare în bloc sunt deteriorate, pereții sunt murdari iar punctele de spălare și toaletele sunt inutilizabile. Spațiile de locuit sunt supraaglomerate și există riscul de răspândire a unor afecțiuni infecto-contagioase, de aceea se impune de urgență să se facă reparații ale instalațiilor sanitare”, a menționat directorul DSP.

Silvana Tudorache susține că inspectorii sanitari vor face un nou control la ghetouri, după ce vor fi reparate instalațiile de la subsol.

Noi monitorizăm situația. Sunt inspectori care merg la fața locului, în continuare. Situația trebuie privită cu responsabilitate de către toți factorii decizionali, pentru a identifica cea mai bună soluție pentru persoanele care locuiesc în aceste imobile”, a adăugat directorul DSP.

 

 

One thought on “Numărul îmbolnăvirilor prin hepatita A, în creștere la ghetouri

  1. Sa mearga doctorita Ciofu, impreuna cu madame Doinita si toate femeile harnice din PSD, insotite de barbatii harnici din PSD, sa le faca puturosilor igienizare, ca doar au primit voturi din partea locuitorilor din ghetouri…..iar PSD face o POLITICA SOCIALA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *