Una dintre firmele anchetate în dosarul „Regii Păcănelelor” are datorii de 700.000 de euro

pacanele- slot machine- jocuri de norocUna dintre firmele judecate în dosarul „Regii Păcănelelor” se află în insolvenţă. Este vorba despre societatea DV Consulting SRL, controlată de omul de afaceri Viorel Dănuţă.

Firma a intrat în insolvenţă la sfârşitul anului trecut, imediat după declanşarea cercetărilor în dosarul în care are calitatea de inculpat. Conform tabelului preliminar de creanţe, socitatea are datorii totale de 3.036.081 de lei. Cele mai mari datorii sunt la bugetul statului şi constituie chiar prejudiciul din dosarul instrumentat de DNA, respectiv 1.887.180 de lei prin exploatarea fără licenţă sau autorizaţie de exploatare a unui număr de 159 aparate de joc tip slot machine.

like facebookProcurorii DNA încearcă să suspende procedura insolvenţei, având în vedere că au stabilit o interdicţie ca firma să nu fie închisă până la finalizarea anchetei.

O altă firmă controlată de acelaşi om de afaceri, Transexpress SRL este acuzată de exploatarea fără licenţă sau autorizaţie de exploatare a unui număr de 66 aparate de joc tip slot machine cauzând un prejudiciu total bugetului general consolidat al statului în cuantum de 1.080.278,50 lei.

La rândul său, Viorel Dănuţă este acuzat de dare de mită, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi desfăşurare fără licenţă sau autorizaţie a oricăreia dintre activităţile din domeniul jocurilor de noroc.

În dosar mai sunt anchetaţi oamenii de afaceri Costel Calistru şi Silviu Spiridon, inspectorul ONJN Ioan Teodorescu, poliţistul Ionuţ Stărică şi soţia sa avocata Aura Stărica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *