Vreme schimbătoare în primele două săptămâni de primăvară. Vezi prognoza meteo!

vremea la BotosaniAdministrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice și precipitațiilor în perioada 29 februarie-13 martie. Potrivit meteorologilor, în Moldova, intervalul va fi caracterizat de alternanţe termice, dar vremea se va menţine mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă.

like facebookLa început, temperatura va creşte, spre maxime, la nivelul regiunii, de 13…15 grade, apoi, în 3 şi 4 martie se va răci, până la valori în jurul a 9 grade. Spre finalul primei săptămâni de prognoză, se vor atinge maxime de 14…15 grade, iar ulterior va fi posibilă o scădere treptată până la valori, în medie regională, de 10 grade. Media temperaturilor minime se va situa în jur de 4 grade, valori mai coborâte fiind posibile în intervalul 3 – 6 martie şi spre sfârșitul intervalului.

Probabilitatea pentru ploi în general slabe va fi mai ridicată în jurul datei de 4 martie şi după 8 martie.

LA MUNTE Intervalul va debuta cu o vreme caldă pentru această dată, însă vremea se va răci treptat, iar în intervalul 2 – 4 martie valorile termice se vor apropia de normele climatologice, respectiv medii ale temperaturilor maxime de numai 1…2 grade şi ale celor minime de -5….-3 grade. După acest interval, temperatura va creşte uşor, media valorilor diurne urmând să fie de 4…6 grade, iar a celor nocturne de -3…-1 grad. Temporar vor fi precipitaţii, pe arii mai extinse şi posibil mai însemnate cantitativ, în noaptea de luni spre marţi (29 februarie/1martie), în jurul datei de 4 martie, dar şi în a doua săptămână de prognoză. În primele două zile vor fi mai ales ploi, apoi precipitaţiile vor fi mixte.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *