Chiriașii din ghetouri vor fi mutați. Vezi unde și ce se va întâmpla cu cele două blocuri din Parcul Tineretului!

primarul Ovidiu PortariucAnunț bombă făcut, joi, de primarul municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc. Chiriașii de la ghetourile din Parcul Tineretului vor fi mutați, etapizat, în locuințe modulare. Edilul municipiului a spus că locuințele modulare vor fi construite pe strada Ion Creangă, urmând ca cele două blocuri din Parcul Tineretului să fie renovate și amenajate birouri.

like facebookPregătim un program etapizat prin care chiriașii din acele blocuri vor fi mutați în zona Ion Creangă, acolo unde în urmă cu ceva vreme am anunțat că se face un studiu geotehnic. Acest studiu geotehnic a fost finalizat, iar terenul pentru construcție reprezintă aproximativ 25-30% din suprafața respectivă. Acele imobile din Parcul Tineretului, așa cum sunt construite, se pretează la alte tipuri de activități, având toalete comune. Ele vor fi amenajate birouri în care vor fi mutate servicii ale SPLAS (Serviciul Public Local de Asistență Socială)”, a menționat Portariuc.

Primarul municipiului Botoșani susține că a purtat deja discuții pe această temă la Ministerul Dezvoltării și printr-un program special se vor aloca fonduri pentru construcția locuințelor modulare din acea zonă iar municipalitatea nu va suporta niciun cost. Într-o primă etapă vor fi realizate 50 de locuințe modulare și eliberat unul din cele două imobile.

În câteva etape se va face construcția acestor locuințe modulare pe strada Ion Creangă, nu vor fi mutați toți chiriașii existenți în prezent în Parcul Tineretului, urmând ca cele două imobile să fie reabilitate, renovate și dată o altă destinație. S-a făcut o greșeală în urmă cu ani și ani, nu vreau să acuz pe nimeni, atunci când au fost stabiliți acești chiriași în aceste blocuri, neținându-se cont de condițiile existe acolo. Asta nu scuză neglijența în serviciu vreme îndelungată legat de menținerea în stare de minimă funcționalitate a acelor imobile”, a adăugat primarul menționând că în aproape o lună și jumătate ar putea fi supus aprobării studiul de fezabilitate.

Reprezentanții municipalității spun că la dispoziția copiilor va fi pus și un microbuz care îi va transporta la școală.

Decizia a fost luată de reprezentanții municipalității în urma focarului de hepatită izbucnit în ghetouri urmare a condițiilor mizere în care locuiesc chiriașii de acolo.

 

 

 

4 thoughts on “Chiriașii din ghetouri vor fi mutați. Vezi unde și ce se va întâmpla cu cele două blocuri din Parcul Tineretului!

  1. Dacă rămâne Portariuc primar, proiectul va fi terminat peste aproximativ 20 de ani. În afară de proiecte, a mai făcut ceva acest incompetent?

  2. Sa speram ca nu apuca sa mute țiganii,sa ii lase dracului în zona lor,cu jegul lor,au distrus parcul tineretului, vor sa distrugă și alta zona?Primare…. Trezește-te,nu distruge de tot acest oraș!Vei plăti!

  3. Daca vine primar poate ii muta pe tigani in hotelul Rapsodia care ii apartine!Face si el o fapta buna!Blocurile din parcul tineretului au fost reabilitate acum cativa ani.Dar sa le si faca orrdine in case e prea de tot!

  4. Eu zic sa-i ia Portariuc acasa.
    A intrebat locuitorii din zona daca sunt de acord sa le aduca acel colectiv infractional in zona? A facut el ceva pentru zona aceea? A asfaltat strazile? Le-a stricat de tot cu lucrarile actuale si nici vorba sa le mai repare.
    De ce nu-i duce la el acasa????? Abia astept alegereile, ca impreuna cu toti vecinii de acolo sa votam schimbarea acestui incompetent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *