Asistenții medicali care cer promovarea în grad principal, învinși în instanță de Spitalul Județean

medicul stefan berceaCei 111 asistenți medicali de la Spitalul Județean, care protestează de câteva zile în fața Prefecturii Botoșani, nu-și vor primi drepturile bănești aferente promovării în grad prea curând. Reprezentanții Spitalului Județean au prezentat, miercuri, într-o conferință de presă, o sentință a Curții de Apel Suceava, prin care 33 de asistenți medicali au pierdut lupta în instanță cu spitalul pe această speță.

like facebookPe 19 februarie 2016, Curtea de Apel Suceava a respins prin decizie definitivă ca nefondat apelul intentat de 33 de asistenți medicali, angajați în cadrul Spitalului Județean. Solicitările angajaților au fost următoarele: recunoașterea gradului profesional de asistent medical cu grad principal dobândit în urma examenelor organizate în decembrie 2013 de ministerul sănătății, prin direcțiile de sănătate publică județene în colaborare cu Ordinul Asistenților Medicali Generali, Moașelor și Asistenților Medicali din România, transformarea posturilor de asistent medical în posturi de asistent medical cu grad principal și reîncadrarea în grad de asistent medical principal și majorarea salariului lunar conform legii”, a declarat medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean.

Potrivit acestuia, Curtea de Apel Suceava a respins solicitarea angajaților motivând că Legea 95 din 2006 cât și Legea 84 din 2010 nu impun în sarcina angajatorului obligația de organizare a examenului sau concursului de promovare. De asemenea, conform OUG 103 din 2013, spitalul nu poate fi obligat să demareze procedurile de organizare a examenului de promovare dacă nu se încadrează în bugetul anual aprobat pentru cheltuieli cu personalul.

În concluzie, până când spitalul nu va avea bani suficienți astfel încât bugetul cu personalul să permită acest lucru, nu se va acorda principalul pentru asistenți”, a adăugat Bercea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *