Asistenții medicali de la Spitalul Județean, susținuți de prim-vicepreședintele Sanitas: Vom sesiza Corpul de control al ministrului Sănătății

protest sanitas 1Asistenții medicali de la Spitalul Județean ”Mavromati” au ieșit, miercuri, în stradă, în număr mai mare, pentru a-și striga nemulțumirile. Ei au fost susținuți și de prim-vicepreședintele Sanitas, Marius Sepi, dar și de cadre medicale de la Spitalul TBC din Botoșani.

Liderul Sanitas a menționat că situația de la Spitalul Județean ”Mavromati”  privind neacordarea drepturilor bănești asistenților medicali care au promovat în grad este unică în țară și, spune el, nu va renunța la acest demers.

like facebookMi se pare normal să venim și să-i susținem. Am mandat de la Federația Sanitas și toți colegii din țară susțin acțiunea colegilor din Botoșani, pentru că ne dorim rezolvarea acestor probleme. Am avut o discuție cu conducerea Mavromati. Promisiunea este ca până în luna iunie să se rezolve problema tichetelor de masă, să fie aduse la zi, dar nu ne-am înțeles încă cu privire la termenul de soluționare a probelor celor 111 persoane care au promovat gradul  principal. Nu vom renunța la demers”, a afirmat Marius Sepi.

Liderul de sindicat spune că joi se întâlni cu ministrul Sănătății, dar și cu reprezentantul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate pentru a identifica resursa financiară pentru plata acestor drepturi.

Nu vom renunța la acest punct. Putem înțelege rezolvarea tichetelor de masă eșalonat, dar nu putem renunța la un drept pe care colegii mei la-au obținut. Le sunt afectate drepturile salariale”, a mai spus prim-vicepreședintele Sanitas.

Acesta a menționat că în condițiile în care nu va găsi soluții concrete, va sesiza Inspectoratul Teritorial de Muncă și Corpul de control al ministrului Sănătății în acest caz.

marius sepi primvice sanitas

protest sanatate asistenti

protest sanitas 3

protest sanitas 2

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *