Preşedintele FC Botoşani audiat de procurorii DIICOT într-un dosar de spălare de bani şi delapidare

Cornel Sfaiter- presedinte AFC BotosaniPreşedintele FC Botoşani, Cornel Şfaiţer, a fost audiat, marţi, de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiuni de Criminalitate Organizată.

Acesta este citat ca martor într-un dosar ce priveşte infracţiunile de spălare de bani şi delapidare ce ar fi comise la Federaţia Română de Fotbal pentru constuirea unei baze de antrenament la Buftea.

Cornel Şfaiţer a fost membru în comitetul executiv. La audieri au mai ajuns şi preşedintele CFR Cluj, Iuliu Mureşan precum şi Patriţiu Abrudan, ce au deţinut funcţii în comitetul executiv.

Baza de antrenament de la Buftea a fost inaugurată în septembrie 2012, construcția fiind demarată în 2009. UEFA a alocat 2,5 milioane de euro din costul total, prin proiectul Hattrick.

like facebookSumele de construcţie şi de proiectare sunt considerate nejustificate de procurorii DIICOT. Potrivit sursei citate, doar hotelul din interiorul bazei a costat 2,4 milioane de euro, dintre care costurile de proiectare s-au ridicat la 600.000 de euro. Procurorii consideră că o firmă de proiectare poate realiza un proiect similar cu o sumă de 20 ori mai mică.

În plus, s-au descoperit și alte cheltuieli nejustificate. Pentru telefoane mobile s-au plătit chiar și 1000 de euro, deși se pare că nu ar fi costat atât.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *