Fost preşedinte al CAS declarat incompatibil de judecători

Casa de Asigurari de Sanatate BotosaniUn fost preşedinte al Casei de Asigurări de Sănătate a fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate, iar luni magistraţii Curţii de Apel Suceava au menţinut decizia. Este vorba despre Rodica Huţuleac care  a fost consilier județean în perioada 28 iunie 2008 – 28 februarie 2011 şi preşedinte al Casei de Asigurări de Sănătate Botoşani în perioada 23 octombrie 2010 – 25 iulie 2012.

Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), aceasta s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 23 octombrie 2010 – 28 februarie 2011, întrucât a deţinut, simultan, funcţiile de consilier judeţean în cadrul C.J. Botoşani şi preşedinte- director general al Casei de Asigurări de Sănătate Botoşani.

 

Rodica Hutuleac, presedintele CAS Botosani
Rodica Hutuleac, presedintele CAS Botosani

De asemenea, potrivit ANI, Rodica Huţuleac a încălcat şi regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, întrucât, în perioada deţinerii funcţiei de preşedinte- director general al C.A.S. Botoşani, instituţia a semnat cu societatea comercială Medical Corp S.R.L. (societate comercială în cadrul căreia fiica persoanei evaluate a deținut calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator în perioada 27 mai 2005 – 07 iunie 2011) acte adiţionale la Contractul de furnizare de servicii medicale de asistenţă medicală primară nr. 11458/2010.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *