Marțea neagră: De două ori, rușine!

Dumitru Toni MonacuBună sau rea, stânga românească reprezentată de partidul conceput de …”măi dragă” Ion Iliescu în 1990, este solidă având un electorat fidel, disciplinat și gata oricând să urmeze necondiționat, linia roșie a partidului sau a alianțelor de conjunctură pe care acesta le face uneori.

De partea cealaltă, dreapta este într-o permanentă convulsie, coagularea ei fiind un deziderat la care nu mai visează nici cei mai optimiști susținători. Cauza frământărilor din această zonă se regăsește în doi lideri politici care – culmea ! – activează și azi pe scena politică ducând tava de nicăieri spre niciunde!  Este vorba de Traian Băsescu și Călin Popescu Tăriceanu care, în anul de grație 2005, au ratat lamentabil impactul cu gloria și istoria, netransformând în partid cea mai frumoasă construcție politică de dreapta, Alianța DA!

Cu totul altfel ar fi arătat România de azi dacă atunci se înfăptuia ceea ce își doreau 90 la sută dintre membrii PNL și PD.  De-abia peste mulți ani, cu sabia lui Damocles deasupra capului, după ce s-au scuipat și s-au înjurat de toți banii, cele două partide au hotărât să meargă împreună, în timp ce liderii care au eșuat în 2005 sunt azi președinți de partide-balama, nutrind speranța că poate-poate vor prinde și ei un tacâm la masa guvernării.

Să-ți fie rușine, Traian Băsescu, să-ți fie rușine, Călin Popescu Tăriceanu !

Ați fi putut rămâne altfel în istorie !

 

Dumitru Monacu

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *