Insolvenţa unei firmei blocată de procurorii DNA. Vezi de ce!

insolventaProcedura insolvenţei declarate în cazul unei firme din Botoşani a fost blocată de procurorii din Suceava ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Este vorba de insolvența societății comerciale DV Consulting SRL, controlată de omul de afaceri Viorel Dănuţă.

Firma, care a fost trimisă în judecată în cadrul dosarul „Păcănelelor”, a solicitat, în luna decembrie 2015, intrarea în insolvenţă.  Judecătorii Tribunalului Botoşani au admis cererea administratorului firmei şi au deschis procedura insolvenţei, însă procurorii au solicitat suspendarea dosarului până la soluţionarea dosarului penal.

Potrivit rechizitoriului întocmit de DNA, firma DV Consulting este acuzată de exploatarea fără licenţă sau autorizaţie de exploatare a unui număr de 159 aparate de joc tip slot machine fiind estimat un prejudiciu de 1.887.180 de lei

O altă firmă controlată de acelaşi om de afaceri, Transexpress SRL este acuzată de exploatarea fără licenţă sau autorizaţie de exploatare a unui număr de 66 aparate de joc tip slot machine cauzând un prejudiciu total bugetului general consolidat al statului în cuantum de 1.080.278,50 lei.

La rândul său, Viorel Dănuţă este acuzat de dare de mită, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi desfăşurare fără licenţă sau autorizaţie a oricăreia dintre activităţile din domeniul jocurilor de noroc.

În dosar mai sunt anchetaţi oamenii de afaceri Costel Calistru şi Silviu Spiridon, inspectorul ONJN Ioan Teodorescu, poliţistul Ionuţ Stărică şi soţia sa avocata Aura Stărica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *