Reportaje pe teme de mediu realizate de copii, premiate de Patrula de Reciclare

premiere competitie de reportaje pe teme de mediuFestivitatea de premiere a concursului de reportaje pe teme de mediu a încheiat weekendul aniversar al ziarului Buzz. La sfârșitul acestei săptămâni, ziarul Buzz a împlinit 5 ani de când există în Botoșani și, cu această ocazie, au fost organizate mai multe manifestări.

În afară de vernisajul ExpoBUZZ din holul muzeului și lansarea de carte aparținând unei tinere de 13 ani, duminică, tot la muzeu a avut loc și festivitatea de premiere a concursului de reportaje pe teme de mediu organizat împreună cu Asociația Română pentru Reciclare RoRec și programul Patrula de Reciclare. În cadrul evenimentului au fost vizionate reportajele celor cinci echipe înscrise iar, la final, toți cei prezenți au aflat câștigătorii.

2Au fost acordate premiile 1, 2, 3 și două mențiuni. Fiecare reportaj a abordat teme care au avut ca scop promovarea colectării DEEE (Deșeuri Electrice), astfel că printre subiectele abordate de micii reporteri ai ziarului au fost unul despre un profesor considerat unul dintre cei mai activi coordonatori ai unei Patrule de Reciclare sau despre un carnaval al deșeurilor electrice organizate de Patrula de Reciclare de la competitie de reportaje pe teme de mediuȘcoala nr. 7.

O altă echipă a realizat un reportaj despre posibilitățile de a crea lucruri din DEEE însă, iscusiți cum sunt, copiii au atenționat prin materialul lor că aceste deșeuri nu pot fi păstrate indiferent de frumusețea și ingeniozitatea obiectului confecționat.

Aceste trei materiale au fost și ocupantele podiumului, echipa care a realizat reportajul despre profesoara considerată cel mai activ coordonator, a și câștigat. Din această DSC_0083echipă a făcut parte și Denisa Sandu de 13 ani, autoarea cărții „O fată care ascultă rock”, lansată în cadrul acelorași manifestări.

La eveniment au participat și purtătorul de cuvânt al Agenției pentru Protecția Mediului Botoșani, Narcisa Dumitriu sau coordonatorul Centrului Europe Direct Botoșani, Radu Căjvaneanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *