Premieră, sâmbătă seară, la teatrul Mihai Eminescu din Botoşani

Mihai Dontu- Teatrul Mihai Eminescu BotosaniTeatrului „Mihai Eminescu” din Botoşani pune în scenă, sâmbătă seară, dar şi duminică seară, spectacolul „Balerinul turbat”, de Denis Panfilov. Piesa, care se joacă în premieră la Botoşani, dar şi în ţară, face parte dintr-un proiect realizat de coregrafa Victoria Bucun și actorul şi regizorul Mihail Donțu.

like facebookPovestea spectacolului se referă la viața unui artist, fie că  este vorba de un cântăreț de operă, de un balerin, de un actor. Cele “spuse” în spectacol sunt valabile chiar și pentru un contabil sau un director de firmă.

spectacolul Balerinul turban pus in scena la Teatrul Mihai Eminescu BotosaniFoarte mulți oameni își vor regăsi în acest text o parte din trăirile lor! Tema este, cumva, tragică. Dar actorul a făcut loc unei viziuni care, pe lângă tragedie, are și momente comice.

Textul original a cunoscut mai multe interpretări, unele mai timide, altele mai îndrăznețe, dar notorietatea acesteia vine abia după ce rolul balerinei este interpretați de actorii bărbați, în travesti.
Adaptarea textului piesei este realizată de Lucian Băleanu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *