Tanarul ranit in explozia buteliei va fi trimis in Germania

Cu arsuri de gradele II si III pe 95% din suprafata corpului, M.R. din Curtesti a fost tinut cateva zile sub stricta supraveghere medicala, la Iasi.

Pentru ca medicii nu au cum sa faca grefe de piele de la pacient, va fi nevoie de tratament complex si de transplant in strainatate. De altfel, familia baiatului s-a interesat la Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) in vederea obtinerii aprobarilor necesare pentru formularul E112.

Deputatul PSD de Iasi, medicul Tudor Ciuhodaru, a inceput demersuri pe langa Crucea Rosie pentru a beneficia de un avion care sa asigure transportul in conditii cat mai bune. "Prognosticul pentru pacient este in continuare extrem de rezervat din cauza suprafetei mari afectate de arsuri. Parintii au insistat si ei pentru acest lucru si am facut deja demersurile pe langa cei de la Crucea Rosie sa ne ajute cu transportul. Nu putem decat sa speram ca totul va fi in favoarea pacientului" a precizat Tudor Ciuhodaru, medic sef in cadrul Unitatii de Primire a Urgentelor de la Spitalul de Urgenta Iasi.

Tanarul a ajuns sambata seara la Iasi, in stare grava, in urma unui accident casnic, acesta fiind ars din cap pana in picioare, dupa ce a intrat intr-o incapere cu scurgeri de gaze avand o bricheta aprinsa in mana. Gazul s-a aprins de la flacara brichetei, provocand o explozie.