Președintele CJ, despre nemulțumirea asistenților medicali: Nu avem o pușculiță de bani pe care să o punem la dispoziția dumnealor

corneliu mihai si gheorghe sorescuPreședintele Consiliului Județean, Gheorghe Sorescu, a declarat că problema asistenților medicali de la Spitalul Județean ”Mavromati” nu va putea fi rezolvată decât în luna iulie, atunci când va avea loc o rectificare bugetară. Sorescu susține că spitalul a primit bani anul acesta de la Consiliul Județean atât pentru funcționare, cât și pentru investiții, însă banii alocați pentru funcționare sunt folosiți de conducerea unității spitalicești pentru plata tichetelor de masă. Declarația a fost făcută pe fondul protestelor angajaților Spitalului Județean.

like facebookO altă soluție există, aceea de a tăia de la alte capitole. Este un buget aprobat și nu poți să ai cheltuieli mai mari decât veniturile. Dacă sindicatele vin cu o altă soluție de găsire a unor sume, să facă propuneri la spital. Spitalul are și venituri proprii, altele decât cele prin contractul cu Casa de Asigurări iar o altă sursă este reducerea cheltuielilor de funcționare. Alte soluții miraculoase nu avem. Noi nu avem o pușculiță de bani pe care să o punem la dispoziția dumnealor”, a menționat Sorescu.

Cadrele medicale de la Spitalul Județean au protestat, joi, în fața Consiliului Județean. Acestea sunt nemulțumite că nu și-au primit în toate tichetele de masă și că asistenții medicali care au promovat în grad nu și-au primit drepturile bănești, conform legii.

One thought on “Președintele CJ, despre nemulțumirea asistenților medicali: Nu avem o pușculiță de bani pe care să o punem la dispoziția dumnealor

  1. Domnule Sorescu,nu va cere nimeni sa economisiti la pusculita bani,e treaba dumneavoastra ce faceti cu economiile si in ce scop sunt destinate.Trebuie sa intelegeti ca e un drept legal acela de a avea un tiket de masa atunci cand lucrezi si trebuie sa beneficiezi de el,e vorba de respectarea unei legi.Asa cum, indeplinirea sarcinilor de serviciu este o obligatie , asa TREBUIE sa avem si ce manca cand mergem la servici .La fel si cu gradul principal,nu sunt numai obligatii in raportul contractual de munca ci si drepturi care sunt incalcate!!! Daca si mancarea de la gura nu o mai avem, cea care ni se cuvine,si progresul professional nerecunoscut ,despre ce vorbim???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *