FOTO Asistenții medicali de la Spitalul Județean protestează în fața Consiliului Județean. Vezi ce doleanțe au!

asistenti medicali protest 1Aproximativ 30 de angajați ai Spitalului Județean au pichetat, joi, sediul Consiliului Județean, nemulțumiți că nu și-au primit o parte din drepturile salariale. Ei acuza faptul că reprezentanții Spitalului Județean nu și-au onorat promisiunea cu privire la promovarea în grad a asistenților medicali și că tichetele de masă nu le-au fost acordate în totalitate.

like facebookA trecut suficient timp de când o parte din solicitările noastre nici nu sunt băgate în seamă. Nu se încearcă sub nicio formă de a se găsi soluții viabile, soluții de rezolvare. Cam din 2013 am tot vorbit, dar problemele cu care ne confruntăm sunt mai demult și nu s-au rezolvat în totalitate. Am atras atenția tuturor că sănătatea este prioritate națională și trebuie plătită ca atare. Trebuie să avem un buget suficient pentru a asigura servicii medicale de calitate”, a spus Lia Temciuc, liderul Sanitas la Spitalul Județean.

O altă problemă ridicată de sindicatul din sănătate este al personalului auxiliar din spital. Temciuc susține că personalul auxiliar și de îngrijire a fost obligat să plătească niște cursuri de pregătire profesională, cursuri care trebuiau suportate de unitate, nu de personal. Asistenții medicali vor protesta până când doleanțele le vor fi rezolvate. Ei au pichetat sediul CJ timp de două ore.

 

lia temciuc protest

asistenti medicali protest

asistenti medicali protest 2

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *