O botoșăneancă, beneficiară a unui transplant de cornee

transplant de corneeO femeie din Botoșani este beneficiara unui transplant de cornee efectuat de medicii chirurgi de la Clinica de oftalmologie din cadrul Spitalului Sfântul Spiridon din Iasi.

Pacienta de 54 de ani suferea, de mai mulți ani, de o afecțiune severa la ambii ochi, capacitatea acesteia de a vedea fiind foarte redusă.

like facebookIntervenția chirurgicală a fost deja efectuată ost operator evoluția stării acesteia de sănătate este bună.

„Interventiile de translant de cornee au fost realizate la doi pacienti de pe lista de asteptare. In cazul pacientei, erau afectate ambele cornee, cu vedere de 10 la suta. Post operator, evolutia este buna. Maine (astazi-n.r.) si vineri, medicii spera sa faca si celelalte doua interventii de transplant de cornee. Pacientii care vor fi pregatiti pentru operatie sunt tot de pe lista de asteptare”, a declarat, pentru bzi.ro, prof. dr. Diana Cimpoesu, sefa UPU-SMURD de la spitalul mentionat.

Medicii oftalmologi sustin ca, transplatul de cornee este una dintre cele mai moderne si mai eficiente metode de redare a vederii. In timpul interventiei, medicul inlocuieste corneea afectata de un traumatism sau o boala, cu un alt tip de tesut provenit de la un donator. Un avantaj major fata de transplantul altor organe este acela ca, elementul transplantabil, corneea, se poate recolta de la cadavru, in primele 10 ore de la deces.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *