Direcția de Sănătate Publică: Nu s-a instituit carantină în unitățile de învățământ din Botoșani după focarul de hepatită

Directia de Sanatate Publica- DSP BotosaniElevii de la Școala 2 Botoșani sunt supuși zilnic triajului epidemiologic, după cazurile de îmbolnăvire de hepatita virala tip A.

like facebookPotrivit unui comunicat al DSP Botoșani, nu s-a instituit carantina in unitatile de invatamant din Botosani, dar au fost luate masuri specifice cum ar fi: triaj epidemilogic, recomandări privind măsurile ce trebuiesc luate pentru a nu se înregistra cazuri noi de îmbolnăvire și distribuire de substanţe dezinfectante (clorom şi microzid) în familii.

În școală s-au făcut recomandări de instituire a măsurilor de curăţenie şi dezinfecţie continuă în şcoală, iar la cabinetul medical școlar are loc supravegherea respectării de către conducerea şcolii a tuturor recomandărilor privind activitatea de curăţenie, dezinfecţie, aprovizionarea cu materiale necesare (săpun, dezinfectant, prosoape de hârtie, etc.)

La D.S.P. Botoşani exista  doze de vaccin antihepatită A pediatric din care s-au administrat contacţilor – copii eligibili din focar . D.S.P. Botoşani supraveghează în continuare respectarea măsurilor antiepidemice în colectivităţile în care s-au înregistrat cazurile de îmbolnăvire. Compartimentul de evaluare şi promovare a sănătaţii a efectuat urmatoarele activitati: informarea directorilor unitatilor de invatamant cu privire la regulile care trebuie respectate in colectivitatile afectate de hepatita; activitati I.E.C. ( informare-educare-comunicare) cu elevii claselor I-IV si V- VIII de la Scoala gimnaziala nr. 2 Botosani, Gradinita nr. 22 si Centrul social de zi pentru copii aflați în situații de risc din Parcul Tineretului; distribuire de pliante privind Hepatitele virale acute si Spalarea pe maini”, se precizează în comunicatul DSP.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *