Patroni condamnaţi şi puşi la plată după un accident de muncă

accident munca victor constructUn grav accident de muncă s-a soluţionat, luni, cu o decizie definitivă a instanţei. Un botoşănean ce a rămas paralizat pe viaţă va primi din partea firmei la care a lucrat şi a conducerii 10.000 de euro daune materiale şi 50.000 de euro daune morale.

De asemenea administratorul punctului de lucru al firmei Zorzo Prinţesa SRL, Silvia Bejenariu a primit o pedeapsă de un an şi opt luni de închisoare cu suspendare, şoţul acesteia Ghiorghe Bejenariu, un an şi două luni de închisoare cu suspendare, iar Todirel Pentelescu un an şi opt luni de închisoare cu suspendare.  

like facebookAccidentul de muncă a avut loc în vara anului 2011 când Ioan Gagea, de 35 de ani, ce muncea la punctul de lucru al firmei din Şcheia (judeţul Suceava), căra împreună cu un coleg o placă de granit de 400 de kg. Cei doi manevrau un motostivuitor, iar la un hop placa dădea semne că ar putea cădea, iar botoşăneanul s-a băgat sub ea să o susţină. Aşa s-a ales cu o fractură la coloană şi a rămas paralizat. Totuşi în urma anchetei s-a stabilit că el are 20% din culpă.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *