Lovitură dură pentru Modern Calor. Este pusă la îndoială, în instanţă, modalitatea de înfiinţare

modern calor botosaniSocietatea Modern Calor, care furnizează apă caldă și căldură către peste 10.000 de apartamente din municipiul Botoșani, este într-o situaţie delicată, ea putând pierde o mare parte din patrimoniul său.

Lichidatorul judiciar al fostei societăţi de termoficare, Constantin Dascălu, a deschis un proces prin care solicită anularea unor acte ce priveau trecere unor bunuri din patrimoniul Termica în cel al Modern Calor. În motivarea acţiunii se arată că mai multe bunuri, printre care şi o parte din parcul auto a fost transferat la noua societate.

Bunurile au erau trecute în contabilitatea Termica cu valoare de inventar 0 zero, însă nu au fost casate, cum era normal, ci transferate către firma nou înființată. Practic, în spatele acestui transfer, potrivit lui Constantin Dascălu, lichidatorul firmei, s-ar putea ascunde o donaţie deghizată.

like facebook„Unde este logica să transferi bunuri cu valoare 0? Dacă nu au valoare, de ce nu au fost casate? În spatele transferului s-ar putea afla o donaţie deghizată şi lege prevede anumite limitări la donaţii”, a afirmat Constantin Dascălu.

Judecătorii Tribunalului Botoşani urmează să decidă dacă anulează sau nu transferul de la vechea la noua societate.

De altfel, în ultimul an, Modern Calor și municipiul Botoșani s-a aflat și în situația de a pierde și câteva puncte termice, după ce lichidatorul a demonstrat în instanță că patrimoniul este al Termica SA.

 

2 thoughts on “Lovitură dură pentru Modern Calor. Este pusă la îndoială, în instanţă, modalitatea de înfiinţare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *