Vroia să execute un mort! Ce a pățit o instituție bancară care nu a ținut cont de asigurarea de viață a unui client

banca oameni crediteInstituţiile bancare au mai primit o nouă lovitură de la justiție după o decizie dată de Judecătoria Botoşani. O bancă din Botoșani a fost obligată de instanță să suporte, aproape în integralitate, un credit imobiliar contractat de doi soţi din municipiu.

Ovidiu şi Marcela L. au contractat, în 2008, un credit imobiliar de la Banca Comercială Română (BCR) pentru achiziţia unui apartament. Şoţul figura ca împrumutat, iar soţia ca şi co-plătitor.

like facebookÎn 2013, bărbatul a decedat şi femeia a anunţat banca, solicitând ca restul creditulului să fie acoperit de asigurarea de viaţă a acestuia. Banca a ignorat notificarea femeii şi a somat-o în mod repetat să plătească creditul. Culmea, BCR trimitea somaţii chiar şi pe numele bărbatului, deşi acesta era decedat.

Aşa s-a ajuns la un proces în care femeia a cerut ca banca să îşi acopere pierderile din asigurare, însă bancherii au încercat să scape menţionând că, de fapt, ea a primit o asigurare de viaţă cadou, în calitate de co-plătitor şi nu soţul. Judecătorii i-au dat dreptate femeii şi au obligat banca şi firma de asigurare să achite cei 44.000 de euro.
Practic, decizia instanţei s-a bazat pe faptul că o condiţie la acordarea unui credit impotecar este încheierea unei asigurări de viaţă.

One thought on “Vroia să execute un mort! Ce a pățit o instituție bancară care nu a ținut cont de asigurarea de viață a unui client

  1. Astia-s camatari cu cravata in loc de lant de aur… ca pe sub ea tot suflet de camatar dornic de a jupui victima… Ma refer la cei din varf, nu la functionarii de rand care incearca si ei sa faca ce li se ordona…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *