O firmă americană a cumpărat într-o săptămână 10.000 de hectare de teren agricol la Botoșani

tractor la arat- agriculturaFenomenul vânzării terenurilor către străini a atins cote alarmante. Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR) atrage atenția că, într-o singură săptămână, un cetățean american a cumpărat 10.000 de hectare în județul Botoșani.

”Eu am fost la Bruxelles să sesizez că România este obligată să vândă pământ străinilor și ca să nu zic că am fost dat afară, mi s-a zis așa: că problema este una națională. Sub umbrela că așa e regulmentul european, practic este o scuză a neputinței celor ca ne conduc, a celor care merg cu capul plecat de fac lucru la pantofi când merg la Bruxelles. Este normal că s-a profitat de chestia asta și astfel, la ora la care vorbim, și azi s-a discutat problema în Adunarea Generală, se cumpără teren acuma s-a ajuns de nu se mai cumpără cu hectarul, se cumpără cu ferma. E un american pe la Botoșani care a cumpărat 10.000 de hectare într-o săptămână – nu știu dacă pe persoană fizică sau nu. Ar trebui interzis indiferent. Este deja un fenomen imposibil de stopat dacă nu se face ceva urgent”, a tras un semnal de alarmă Laurențiu Baciu, președintele reales al Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România, pentru agrointel.ro.

like facebookLAPAR a arătat că a întreprins deja demersuri ferme pentru a schima legea care a liberalizat piața funciară și care dă liber străinilor să cumpere teren agricol în România.

Decomadată, noi respectăm niște etape. Săptămâna trecută am trimis o adesă către MADR în care i-am rugat să înceapă rediscutarea Legii 17 și ca să vedeți că eu cred s-a luat și Phil Hogan după mine (zâmbind), a declarat la două zile că vânzarea terenurilor este o problemă a României și nu a comunității europene”, a mai spus Baciu.

Sursa:agrointel.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com