Focar de hepatită în ghetourile din Parcul Tineretului. Șase copii sunt internați la Contagioase

cladirea Sectiei de infectioase ar putea fi modernizataFocar de hepatita A depistat la ghetourile din Parcul Tineretului. Opt copii cu vârste între trei și 12 ani au contaminat virusul hepatic A, iar alți patru sunt suspecți de boala mâinilor murdare.

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică, în locuințele unde s-au depistat aceste cazuri s-au luat măsuri de dezinfecție iar minorii au fost internați pe Secția de boli infecțioase a Spitalului Județean.

De asemenea, s-a făcut dezinfecție și la unitățile de învățământ unde învață cei opt copii iar familiile vor fi monitorizate, și asta pentru că hepatita A este contagioasă.

like facebookAm fost informați cu privire la cazurile de hepatita A de la Școala 2. Conducerea școlii a fost informată încă de joi și s-a făcut igienizarea spațiilor. Urmează ca marți să fie vaccinați copiii de grădiniță, ca o măsură preventivă. Sunt șase elevi de la Școala 2 internați la spital. Toți elevii și preșcolarii de la această școală au fost examinați și de Dispensarul 5 al Școlii 8 din Botoșani, iar în școală s-au respectat toate măsurile în astfel de situații”, a declarat Ciprian Manolache, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean.

Hepatita A a fost luată de la mizeria care domnește la ghetouri. Autoritățile sanitare spun că boala a fost depistată la două blocuri din Parcul Tineretului și că se așteaptă să mai apară astfel de cazuri.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *