Municipalitatea depune un nou proiect cu finanțare europeană pentru finalizarea lucrărilor la Teatrul ”Mihai Eminescu”

teatrul mihai eminescu botosaniMunicipalitatea nu se mai împrumută de la bancă pentru a finaliza reabilitarea Teatrului ”Mihai Eminescu”. Primarul municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc, a declarat că va depune un proiect pe noile axe de finanțare iar până atunci lucrările vor continua cu bani din bugetul local.

like facebook”Vestea bună este  că va continua reabilitarea teatrului. Pe noul program de finanțare privind conservarea patrimoniului cultural, vom avea posibilitatea de depunere a proiectului de reabilitare a teatrului cu valoarea maximă de 5 milioane euro. Ceea ce s-a realizat până acum va fi decontat din bugetul local iar proiectul refăcut cu noua expertiză pentru structură va putea fi pus pe această axă”, a declarat Portariuc.

Edilul are speranța că acest proiect al municipiului Botoșani va fi selectat cu prioritate, cu atât mai mult cu cât, spune el, investiția este deja începută.

Există posibilitatea finanțării pe fonduri europene și nu vom mai face împrumutul. Va crește contribuția municipalității de la 5 la 10%, practic se mărește gradul de cofinanțare”, a afirmat Portariuc.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *