FOTO O tânără din Botoșani își deschide fabrică de sacoșe. Cât costă investiția și de unde provin banii!

fabrica de sacose la stauceni- botosaniO tânără din Botoșani va deschide, de la 1 martie, o fabrică de sacoșe construită cu fonduri europene. Fabrica se află în comuna Stăuceni, iar investiția se ridică la peste 220.000 de euro.

Ideea i-a aparținut Alinei Haras, o tânără de 38 de ani care și-a propus să beneficieze de finanțările de tip „Start Up” destinate mediului rural.

În 2012, aceasta a înființat societatea comercială Green Bags Solutions SRL, iar apoi a reușit să atragă finanțarea europeană, construind de la zero o hală industrială dotată și utilată cu echipamente pentru producerea de mase plastice.

like facebookNoua fabrică, în care vor lucra șase oameni, va produce sacoșe tip maieu, saci menajeri, pahare de unică folosință, dar și folie din plastic.

Prin contractul de finanțare, firma se obligă să producă minim 80.000 de sacoșe pe lună, dar și 80.000 de pahare, dar 4.000 de suluri de folie din plastic pentru ambalare.

Nu este ușor să implementezi un proiect cu finanțare europeană, însă atunci când îți propui să realizezi ceva trebuie să reușești”, susține Alina Haras, cea care este convinsă că afacerea sa va avea succes, mai ales că piața locală sau regională poate absorbi producția ei.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *