ŞOC în economia Botoșaniului. Una dintre cele mai mari firme intră în faliment

falimentUna dintre firmele din județul Botoșani cu cea mai mare cifră de afaceri, dar și cu cel mai mare volum al exporturilor şi-a solicitat falimentul după ce la sfârşitul anului trecut a intrat în insolvenţă. Este vorba despre societatea Doly Com SRL, cea care administrează cel mai mare abator din judeţ.

Administratorul judiciar al firmei a depus, săptămâna trecută, la Tribunalul Botoșani o solicitare de declanșare a procedurii de faliment. Asta presupune că atât lichidatorul, cât și patronul abatorului de la Roma au ajuns la concluzia că firma nu mai poate fi salvată din cauza datoriilor uriașe.

like facebookLa sfârşitul lunii trecute lichidatorul judiciar a publicat tabelul definitiv al creanţelor, iar datoriile se ridică la 117.309.377 de lei. Cele mai mari sunt către fisc, respectiv 98.323.081 de lei. Acestea au fost imputate în urma unui control efectuat în toamna anului trecut.

Abatorul Doly Com este deţinut de familia Căzăcuţ fiind realizat printr-un proiect cu cofinanţare europeană.

Potrivit ultimului bilanţ publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor, Doly Com a înregistrat, în 2014, afaceri de 142.143.515 de lei şi un profit de 233.780 de lei. Firma avea 313 salariaţi. Datorită cifrei de afaceri societatea era administrată direct de structurile centrale ale fiscului fiind considerată mare contribuabil.

 

 

 

 

 

One thought on “ŞOC în economia Botoșaniului. Una dintre cele mai mari firme intră în faliment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *