Polițiști în civil în zona Pieței centrale și a Bazarului

ilie panzaru ioan onutuReprezentanții Poliției municipiului Botoșani au trimis în stradă, anul trecut, agenți îmbrăcați în civil, după ce au constatat că a crescut infracționalitatea stradală, în mai multe zone din municipiu. Potrivit unei situații prezentate de Ilie Pânzaru, comisar șef în cadrul IPJ Botoșani, anul trecut, timp de șase luni, a fost instituită o zonă specială de ordine și siguranță publică, în Piața Centrală, unde au fost suplimentate patrulele de poliție, cu lucrători de poliție judiciară, de proximitate și jandarmi, în ținută civilă pentru prevenirea furturilor din buzunare, genți.

like facebookPentru reducerea numărului acestui gen de fapte, s-a acționat zilnic în ținută civilă, independent, în perioada iunie-decembrie 2015, în sprijinul dispozitivului de ordine și siguranță publică de la Poliția municipiului Botoșani, în zonele unde s-au comis cele mai multe furturi din buzunare, poșete, genți, respectiv Piața agroalimentară, Bazar și autogările din zonă.

Infracțiunile de furt au crescut anul trecut de la 365 la 435, cele mai multe creșteri fiind înregistrate la furturile din buzunare. Tot anul trecut au fost înregistrate 536 sesizări stradale, cu 81 mai multe față de 2014.

În baza concluziilor rezultate din analizele lunare, privind evoluția infracționalității stradale, reprezentanții IPJ vor decide dacă în zonele cu risc din municipiu se va opera cu agenți civili și anul acesta.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *