Un profesor universitar botoșănean, omagiat la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Iași

universitatea agronomica iasiUniversitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Ion Ionescu de la Brad din Iasi îl va omagia pe prof. univ. dr. ing. Constantin Vasilica, unul dintre cei mai prestigiosi dascali ai institutiei, care prin întreaga sa activitate a contribuit la dezvoltarea învatamântului superior agronomic iesean si nu numai

Sarbatorirea împlinirii celor 90 ani de viata si a 66 ani de activitate universitara a prof. univ. dr. Constantin Vasilica va avea loc în Aula Magna Haralamb Vasiliu a Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Ion Ionescu de la Brad, vineri, 5 februarie 2016, de la ora 10:00.

like facebookProf. univ. Dr. Dr. H.c. Constantin Vasilica s-a nascut la 5 februarie 1926 în comuna Tudora, judetul Botosani. Facultatea de Agronomie a Universitatii Agronomice a absolvit-o în 1951. A parcurs toate treptele învatamântului universitar, de la preparator pâna la profesor titular, în cadrul Facultatii de Agronomie din Iasi. La 1 octombrie 1996 a iesit la pensie, continuându-si însa activitatea în universitate ca profesor consultant si conducator de doctorat. Profesorul Vasilica a realizat peste 132 de lucrari stiintifice, printre care trei volume de „Prelegeri de fitotehnie”, cartea „Fitotehnie”, scrisa în colaborare si aparuta în trei editii la Editura Didactica si Pedagogica Bucuresti, „Tehnologia cultivarii inului pentru fibre”, „90 de ani de învatamânt agronomic universitar în Moldova”, „Istoria Învatamântului Universitar Agronomic din Iasi 1912 – 2012” si multe alte lucrari.

Este membru de Onoare al Academiei de Stiinte Agricole si Silvice din România, vicepresedinte al Filialei Moldova a Academiei de Stiinte Agricole si Silvice, membru al Grupului International de Cercetare a Fertilitatii Solului din cadrul Societatii Internationale de Stiinta Solului (IOSDV), membru corespondent al Societatii Stiintifice de Fitotehnie din Germania, membru fondator si vicepresedinte (1990-1996) în Consiliul Societatii Inginerilor Agronomi din România (SIAR), membru fondator si vicepresedinte al Societatii Stiintifice Haralamb Vasiliu din Iasi, membru al Grupului International (Norleg) de Cercetare a Leguminoaselor pentru boabe din Norwich – Anglia.

Sursa: Bzi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *