Şase arestaţi după percheziţii maraton privind mafia lemnului

mascati politieJudecătorii au arestat şase persoane după percheziţiile maraton, de miercuri, ale poliţiştilor din Mureş. După ce au efectuat 156 de percheziţii, în 24 de judeţe, printre care şi Botoşani, opt persoane au fost reţinute, iar magistraţii au arestat şase. De la Botoşani a fost ridicată o persoană şi dusă la audieri.

Anchetatorii vorbesc de un grup de persoane bănuit de implicare în săvârşirea de infracţiuni de evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, delapidare şi constituirea unui grup infracţional organizat.

like facebookDin cercetări a reieşit faptul că, în perioada aprilie 2015 – ianuarie 2016, un grup de persoane – administratori ai unei societăţi şi alte persoane din judeţele Mureş, Bistriţa-Năsăud, Cluj şi Sălaj, ar fi comercializat, prin intermediul unei societăţi comerciale cu sediul în judeţul Mureş, avize secundare de însoţire a materialului lemnos (documente cu regim special), pe care le-au vândut către societăţi comerciale de profil de pe raza a 24 de judeţe din ţară.

Astfel, în perioada mai sus amintită, grupul infracţional ar fi emis, fără acoperire, în numele societăţii, peste de 300 de avize de însoţire a materialului lemnos, către 63 de persoane juridice de profil, pentru o cantitate totală de lemn de aproximativ 10.000 mc.

În concret, există suspiciunea că avizele ar fi fost comercializate fără ca transporturile să fi fost efectuate în realitate, documentele în cauză fiind necesare beneficiarilor (firme de prelucrare a materialului lemnos şi firme de construcţii), pentru acoperirea cantităţilor de lemn existente „la negru” în punctele de lucru, lemn provenit din tăieri ilegale din pădurile României.

Valoarea totală a masei lemnoase care face obiectul cercetărilor şi prejudiciul estimat a fi cauzat, este de peste 1 milion de euro.

 

 

.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *