Patru medici de familie sancționați de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate. Vezi motivul!

medic familieNereguli descoperite la patru medici de familie din județul Botoșani, în urma unui control efectuat de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate în luna ianuarie. Potrivit directorului CAS Botoșani, Costel Lupașcu, unuia dintre medicii verificați i s-au imputat servicii medicale în valoare de 2000 lei, după ce s-au constatat mai multe abateri de la contractul încheiat cu instituția de asigurări de sănătate.
like facebookCorpul de control al Casei a constatat că o parte dintre raportările făcute de medicul în cauză au fost eronate, că a eliberat rețete fără scrisoare medicală, fiind depistate și neconcordanțe între registrul de consultații și raportarea în programul informatic.  De asemenea, au mai fost depistate situații de suprapunere de servicii medicale, în sensul în care medicul a efectuat consultații și a eliberat rețete medicale pentru perioade în care pacienții au beneficiat de alt serviciu medical.
În urma acestor nereguli, medicului i s-a diminuat cu 10% valoarea contractului pentru perioada octombrie-decembrie 2015. 
Lupașcu mai spune că alți trei medici de familie s-au ales cu avertismente după ce nu au respectat modul de eliberare a rețetelor pentru persoanele cu venituri de până în 700 de lei, fiind depistate neconcordanțe vizavi de serviciile efectuate și raportările făcute. Acestora li s-au imputat și servicii medicale, însă în sume nesemnificative.

 

One thought on “Patru medici de familie sancționați de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate. Vezi motivul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *