Divergențe între autoritățile locale de la realizarea parcului industrial

ovidiu portariuc si gheorghe sorescu botosani.1jpgPrimăria municipiului Botoșani vrea să preia terenul de la Bucecea, pentru a realiza parcul industrial. Anunțul a fost făcut de primarul Ovidiu Portariuc, care a afirmat că Primăria va semna în cursul săptămânii viitoare parteneriatul cu oraşul Bucecea.

like facebookPoate că răbdarea celor de la Bucecea vizavi de Consiliul Judeţean şi de capacitatea acestuia de a realiza un parc industrial s-a terminat şi am demarat primii paşi concreţi în autorizarea acestui parc industrial la Ministerul Dezvoltării, vor urma studiile topografice pe acel teren, e vorba de 10 hectare. Poate deveni un motor economic al zonei. Am aşteptat şi noi, i-am lăsat pe cei de la Consiliul Judeţean, poate sunt ocupaţi cu proiectul cu apa, cu proiectul cu deşeurile, cu EcoSal, am văzut şi cu Parc Industrial ce au făcut. Acum e clar, dacă nu luăm noi să îl facem nu se mai face nimic pe zona asta„, a afirmat primarul Ovidiu Portariuc.

Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Sorescu, s-a arătat deranjat de declarația lui Portariuc și îl acuză pe acesta că a început prea repede campania electorală. Șeful județului a spus că vrea să vadă fapte, nu doar vorbe și crede că acest obiectiv va putea fi realizat doar printr-o colaborare între CJ și Primăria Botoșani.

”Primăria nu a reușit nimic. Am înțelesc că s-a cerut și desființarea Zonei Metropolitane. Susțin ideea că trebuie să facem un parc industrial dar pe niște principii corecte, cu cote de participare corecte, cu o implicare corectă iar declarația domnului primar mi se pare într-o logică de campanie. Cred că a început campania mult prea devreme și dacă își închipuie că parcul industrial se construiește așa cum arată Teatrul M. Eminescu atunci îl sfătuiesc să își ia gândul de la astfel de planuri și îl sfătuiesc să accepte ca o logică normală intrarea Consiliului Județean în Zona Metropolitană. Toată lumea voia să facem parc industrial dar cineva să fie cu meritele și cu banii altcineva”, a afirmat Sorescu.
Conducerea Consiliului Județean a cerut includerea în Zona Metropolitană, însă nu a primit niciun răspuns în acest sens.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *