Urgențele, sufocate de pacienți care pot fi tratați și de medicii de familie

Unitatea Primire UrgenteBotoșănenii apelează tot mai mult la serviciile medicale din Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean, iar asta o dovedesc cifrele statistice. Medicul Angela Țurcanu, directorul medical al Spitalului Județean, a declarat că anul trecut au fost externați din spital 51.000 de pacienți,  70% dintre aceștia fiind internați prin UPU.

Prezentările la UPU au crescut cu 20% anul trecut, față de anii anteriori. Se prezintă pacienți cu afecțiuni cronice, însă sunt mulți pacienți care din diverse motive trec peste medicina primară, nu se adresează medicului de familie și vin direct către spital. Nu știu: e vorba de lipsă de încredere, e vorba de accesibilitate, că e mult mai simplu să suni ambulanța și să ajungi la UPU decât să te prezinți la medicul de familie”, a spus directorul medical al Spitalului Județean.

like facebookPotrivit acestuia, anul trecut s-a depășit lunar cu aproape 200 de cazuri valoarea de contract încheiată cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate.

Avem o comisie care analizează toate serviciile peste valoare de contract, iar de fiecare dată s-a constatat că sunt cazuri internate prin urgență, sunt cazuri reprogramabile, cam 30% din internări, restul sunt cazuri de urgență care sunt justificate de patologia pacienților, și atunci nu sunt imputabile. Noi ni le asumăm și le trecem pe cheltuiala spitalului”, a menționat Angela Țurcanu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *