Bugetul municipiului, votat cu amendamentele consilierilor PNL

bogat cu bani multiBugetul municipiului pe 2016 a fost votat, după ce consilierii s-au contrat aproape o oră pe modul de distribuire a banilor. Consilierul local Eugen Țurcanu a venit cu cele mai multe amendamente la buget. Alesul local a propus să fie tăiați din banii alocați pentru amenajarea pistei de atletism de la Liceul cu Program Sportiv – de la 400.000 lei la 200.000 lei, dar și din cei propuși pentru iluminatul cu LED a Bulevardului Mihai Eminescu. Consilierul a mai propus diminuarea sumei alocate pentru amenajarea stațiilor de transport în comun,  de la 300.000 de lei la 50.000 lei. De asemenea, pentru amenajarea platformei subterane de gunoi menajer, consilierul a propus alocarea a 10.000 de lei faţă de 100.000 de lei. În plus, el a propus alocarea unor sume de bani pentru execuția străzilor Vâlcelei, Izvoarelor, Popăuți, precum și a pentru reabilitarea Drumului Tătarilor.

like facebookȘi consilierul Cătălina Lupașcu a venit cu amendamente la proiectul propus de Executivul Primăriei. Aceasta a cerut să fie tăiate din sumele alocate unor manifestări culturale și sportive și să fie direcționați pentru Olimpiadele Consiliului Local, dar și pentru preluarea de către municipalitate a plăţii facturilor pentru încălzirea spaţiilor comune din blocuri.

Primarul municipiului Botoșani a declarat că erau de așteptat astfel de mișcări.

Am văzut că aţi tăiat exact obiectivele cu vizibilitate şi anume acele staţii de tramvai, iluminat cu LED pe Bulevardul Mihai Eminescu şi acea platformă subterană de gunoi, investiţii edilitare care probabil în viziunea dumneavoastră ar putea aduce un prejudiciu de imagine, sau ar putea afecta şansele candidatului dumneavoastră la Primărie. Este strategia dumneavoastră politică, electorală, a fost şi în trecut, aţi văzut care au fost rezultatele şi este alegerea dumneavoastră dacă vreţi să mergeţi în continuare pe această soluţie”, a spus Portariuc.

Bugetul local al municipiului Botoşani pe anul 2016 este la partea de venituri în sumă de 187,724,59 mii lei iar la partea de cheltuieli în sumă de 190.252,59 mii lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *