Vezi pe ce secții ale Spitalului Județean se înregistrează cele mai multe decese!

spitalul judetean mavromati botosaniTot mai mulți botoșăneni sunt răpuși de bolile cardiovasculare și tumori. Cadrele medicale susțin că stresul, alimentația nesănătoasă, munca sedentară, cu tot mai putină mișcare în aer liber, duc la îmbolnăvirea unui număr tot mai mare de persoane. Alți botoșăneni, pentru că nu își efectuează controalele medicale periodice, afla cu întârziere că suferă de afecțiuni cardio-vasculare, atunci când boala este mai greu de tratat. La fel se întâmplă și în cazul bolnavilor de cancer.

like facebookPotrivit unei statistici prezentate de reprezentanții Spitalului Județean, anul trecut 766 de persoane au decedat în spital. Cele mai multe decese au fost înregistrate pe Secția Medicală I-168 de cazuri, urmat de Secția de Neurologie-134 decese și Secția Oncologie-120 decese.

Ținând cont de specificul secțiilor, se justifică numărul mai mare de decese. Rata mortalității pe cele trei secții este în medie de 5%”, a declarat medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean.

 

One thought on “Vezi pe ce secții ale Spitalului Județean se înregistrează cele mai multe decese!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *