Botoșănenii care vor să-și redobândească permisul auto, picați pe rupte la examen

examen permis oras Botosani- scoala de soferiSute de șoferi botoșăneni care au săvârșit infracțiuni rutiere și s-au ales cu permisul de conducere suspendat, reușesc cu greu să-l redobândească. Potrivit reprezentanților Serviciului Permise și Înmatriculări Auto Botoșani, anul trecut peste 500 de persoane au solicitat redobândirea permisului auto, însă doar 25% l-au obținut. Dănuț Ciubotaru, șeful Serviciului Permise auto, susține că aceste persoane, deși au mai condus, sunt foarte slab pregătite.

like facebookCei care au dosar penal și li s-a dat o hotărâre judecătorească cu suspendare prin care li s-a anulat permisul de conducere, au dreptul să se prezinte la examen după un an de zile pentru redobândirea acestuia. La amenda penală se prezintă la șase luni de la data achitării sancțiunii sau dacă a făcut în regim de detenție în penitenciar, se prezintă la șase luni de la data executării. Ei au avut permis de conducere, dar sunt foarte slab pregătiți”, a spus Ciubotaru.

Examenul pentru redobândirea unui permis anulat, respectiv pentru obţinerea unui nou permis de conducere se desfăşoară prin susţinerea probei teoretice si practice in funcţie de categorie.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *