Bugetul municipiului pe 2016, respins. Consilier: Este un buget al tristeții

consiliul local botosaniCeartă ca la ușa cortului în ședința de marți de Consiliu local de la bugetul municipiului Botoșani. Consilierii locali ai PNL au criticat modul de împărțire a banilor, acuzând Executivul Primăriei că a direcționat bani către ”distracții și Zona Metropolitană” și nicidecum pentru finalizarea obiectivelor începute, gen Teatrul ”Mihai Eminescu”.

Este un buget al tristeții, și nu folosesc cuvine  nuanțate numai ca să sensibilizez pe cine anume. Atâta timp cât avem 177 milioane lei la funcționare și 12  milioane lei pe dezvoltare, nu văd cum putem să susținem acest proiect. Am trecut tot felul de nebunii la investiții și mi s-a făcut greață de această imaginație. La Liceul cu Program Sportiv se dau încă 400 mii lei. De când sunt în acest mandat, acolo am dat majoritatea banilor care au mers spre școli, cam 60-70% din fondurile care s-au dus către unitățile școlare. Celelalte nu sunt ale noastre? Avem de finalizat niște obiective majorare pentru care nu sunt bani”, a spus consilierul local Eugen Țurcanu.

like facebookLa rândul său, consilierul local Paul Onișa a spus că bugetul este ”unul inutil” și că nu face altceva decât să mențină municipiul Botoșani în zona cea mai săracă a României.

Un municipiu sărac, cu un buget inutil, în sensul că nu va satisface nevoile niciunui sector de activitate din municipiul Botoșani”, a spus Onișa.

Consilierii liberali și cei din PSD au ajuns și la atacuri personale și jigniri.

Eu văd un început de campanie electorală. Nu a avut timp domnul Flutur să vă scrie amendamentele? Aveţi o regie dată de păpuşarul şef (nr. Cătălin Flutur)„, a spus Cosmin Andrei.

Și consilierul local Mihai Tincu i-a atacat pe liberali.

Este o suprapunere a politicului peste administraţie. Deasupra oraşului s-au abătut nişte furtuni politice, începând cu lunea trecută cu vizita doamnei Gorghiu şi domnului Blaga. Au fost declaraţii sforăitoare – am venit să decapităm prefectul, să fugărim  pesediştii şi ne luăm oraşul înapoi, că este orașul nostru. Nu o să câştigaţi aşa!„, le-a spus Tincu colegilor săi din opoziție.

Declarația l-a iritat pe Eugen Țurcanu.

Să vă aduceți aminte cum ați făcut un schimb de teren și cum l-ați plătit. Mă miră că încă sunteți liber la ora asta. Uitați-vă în oglindă și după aia să dați lecții de moralitate”, i-a răspuns Țurcanu.

Bugetul a fost respins. Primarul Ovidiu Portariuc le-a cerut consilierilor PNL să vină cu amendamente la buget, iar rediscutarea proiectului va avea loc miercuri.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *