Anunț șoc! Un medic din Botoşani își scoate pacienții la vânzare

medic de familieUn medic din Botoșani șochează printr-un anunț de vânzare lansat, recent, pe un site de specialitate. Acesta scrie explicit în anunțul respectiv că îşi vinde cabinetul medical, dar și … pacienţii. Este vorba despre cabinetul unui medic de familie din comuna Dobârceni care se vinde cu tot cu pacienţi.

În anunţul postat pe un site de specialitate, medicul Alin Mardar menţionează că are 1.791 de pacienţi înscrişi, dintre care 1.382 sunt asiguraţi, el fiind singurul medic din comună. Pentru locul său şi implicit pacienţii, medicul solicită 10.000 de euro.

like facebookOficialii din sănătate cred că anunțul medicului este exagerat. Șeful Casei de Asigurări de Sănătate, Costel Lupașcu, consideră că există posibilitatea de vânzare a cabinetului, însă spune că din anunțul respectiv trebuia să lipsească paciențil.

Există modalitate legală de predare a praxisului, care include și lista de pacienți, dar predarea se face în anumite condiții. Nu mi se pare normal să scoți la vânzare, pentru că nu sunt obiecte”, susține președintele CJAS.

În mod firesc, pacienții sunt cei care trebuie să își aleagă medicul, nu medicul să îi vândă ca niște mărfuri obișnuite.

 

7 thoughts on “Anunț șoc! Un medic din Botoşani își scoate pacienții la vânzare

  1. Sistemul scârţîie.
    Pe raza Com. Dobîrceni ar fi linişte, DACĂ ( îmi cer scuze de la început, fiindcă la astfel de persoane merită numai expresii ,,de cartier” ) această persoană , care deţine un rol şi o funcţie importantă ptr. sănătatea locuitorilor acestei comune, nu ar călca pe bec. Nu trebuia să fie introdus cuvântul PACIENŢI . A călcat pe ditamai neonul. Deci :
    –nu are cunoştinţele , minime, necesare practicării meseriei de medic de familie ;
    – rar, foarte rar, este prezent la cabinet ;
    – nu mă interesează faptul că ,,îşi toarnă în pâlnie ” cât cuprinde, chiar şi în timpul programului ( care apare scriptic, iar faptic nicidecum ) ;
    – nu mă interesează vârsta persoanei de sex feminin, din Truşeşti, care a ,,călărit-o” cât cuprinde, dacă avea sub 18 ani,deşi agentul de poliţie din Dobîrceni (cu care făcea o grămadă de ,,şedinţă” la crâşmă ), ştia ;
    –gaşca – şi el şi ag. de poliţie au ceva în comun : amândoi divorţaţi, amândoi aveau mari sume de bani trecute la caiet prin crâşme, amândoi ,,şmecheri” şi tupeişti (Codul de conduită lipseşte cu desăvârşire ).
    Multe,multe ar fi de scris, dar mi-e scârbă.
    Am folosit cuvintele SISTEM şi SCÂRŢÎIE fiindcă :
    – medicul de familie nu poate fi verificat, controlat de nimeni ?
    – referitor la domeniul de finanţe (contabilitate ) nu poate fi verificat ?
    – sigur în urma verificării îşi va folosi banii ( nu mă refer la cei primiţi de la CAS , adică furaţi de la pacienţii contribuabili) rezultaţi din vânzarea cabinetului, să se apere prin tribunale ( presupun că, delapidarea ar fi cuvântul cheie ) ?
    –referitor la toate faptele ilegale, oare nu se putea autosesiza postul de poliţie ( simplu–acel agent de poliţie oricum avea toate informaţiile , dar nu le-a folosit , fiindcă ar fi fost considerat COMPLICE ) ?
    Scuze..acel agent de poliţie, oricum are o rudă, relaţie ,,de neam prost ” la Tribunalul din Botoşani ( acea relaţie l-a scos din c…. când trebuia să fie dat afară de la Poliţia de frontieră, deşi dl ofiţer Badaşcă avea toate dovezile, dar a fost MUTAT la Dobîrceni ).
    Multe, multe ar fi de spus.
    În ceea ce mă priveşte calculul este foarte simplu–NU DERANJEZ, SĂ NU FIU DERANJAT. Ca să îmi rezolv singur LINIŞTEA pentru familia mea, puteam liniştit, civilizat şi gospodăreşte să îi trimit pe amândoi pe masa de operaţie , pe linie de ortopedie, dar vreau LINIŞTE. Sunt pacifist, defensiv,nu ofensiv.

  2. Bine mai zice acea persoana,acel asa zis medic e o persona care este tot timpul sub stare de ebrietate,agresiv verbal cu pacientii,si din cate se stie in satul nostru de cand a divortat sotia de el ,este tot timpul plecat sau nu raspunde la teleefon daca este solicitat,iar probleme cu politia a avut si in timlul divortului,halal medic,sa ne fie rusine ca putem lasa asemenea odsedati sa ne consulte ,ficele,sotiile.Despre doctor ce sa mai zic,cine se aseamana se aduna,a tunat si ia adunat politia si medicina,doi betivi care au incalecat toate minorile,si toatd crasmele.Doctor se numestd un om care merita,dar acest om e mai rau si mai josnic decat un om fara scoala.Daca tot iar fi pasat de statut,nu ar umbla in patru labe de beat prin Dobirceni,sau in pielea goala drogat cu minore .Poate cineva sesizeaza ce se intimllala acest cabinet,ca pina acum nu sa vazut a fi controale ,altfel nu mai era medic demult acolo aceasta persoana

  3. Daca CAS UL si ar face datoria nu ar fi toti betivani si curvarii medici,de familie,se tem femeile si copile sa mearga la consult ca sa nu fie violate,deoarece este tot timpul beat.In ceia ce priveste comentariile de mai sus sunt complet REALE,tot timpul lipseste de la cabinet ,iar daca este nevoie urgenta de medic poate fi gasit 24 din 24 in crismele din localitatea Dobirceni.TRAIASCA CASA DE ASIGURARI SA SPONSORIZEZE IN CONTINUARE ACEST MEDIC PENTRU A AVEA BANI DE CURVE SI BAUTURA.Presedintele casei de asigurari oare citeste stirile?CINE SE SESIZEAZA LA ASA NELEGIUIRI IN TARA ASTA?

  4. BAI DOCTORASULE DE 2 BANI CINE NE CREZI TU PE NOI ,NU SINTEM CARPE SECOND HAND SA NE VINZI TU ,DACA AI VANDUT TOT DIN CASA PE BAUTURA CREZI CA POTI SA NE VINZI SI PE NOI.TOATA COMUNA STIE CE FEL DE MEDIC ESTI,NU TIE RUSINE SA SPUI CA A FOST O GLUMA DE PROST GUST?? ASTA ESTE ADEVARUL ,CHIAR TE CREZI BURICUL PAMANTILUI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *