Noutățile fiscale, discutate în cadrul Comisiei de Dialog Social de la Prefectură

bogat cu bani multiNoul Cod fiscale, cu principalele modificări, a fost dezbătut în cadrul unei ședințe a Comisiei de Dialog Social (CDS) , care a avut loc la Instituţia Prefectului.

Reprezentanţii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice au vorbit despre scăderea TVA de la 24% la 20%, urmând ca din 2017 să fie de 19%. Pentru anumite livrări de bunuri şi servicii, precum livrarea de medicamente, alimente, servicii de restaurant şi catering, apă potabilă sau destinată irigaţiilor în agricultură, TVA s-a redus la 9%, iar pentru manuale şcolare, cărţi sau clădiri utilizate în scopuri sociale a ajuns la 5%.

like facebookImpozitul pe venitul din salarii rămâne la aceeași cotă, 16%, însă se modifică deducerile personale de care beneficiază salariații. Deducerea personală se acordă pentru persoanele fizice care au un venit lunar brut de până la 1.500 lei inclusiv, astfel: pentru contribuabilii care nu au persoane în întreținere-300 lei, contribuabilii care au o persoană în întreținere-400 lei, pentru cei cu două persoane în întreținere-500 lei, cu trei persoane în întreținere-600 lei iar pentru cei cu patru sau mai multe persoane în întreținere-800 lei.

Finanțiștii au dat publicității și un număr de telefon pentru asistenţă în domeniul fiscal, respectiv 031.403.91.60.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *