DSPSA solicită mai mulți bani pentru câinii din padocuri. În caz contrar, câinii nerevendicaţi sau neadoptaţi vor fi eutanasiaţi

padoc cainiDirecţia Servicii Publice, Sport şi Agrement Botoşani solicită reprezentanților Primăriei Botoșani alocarea unei sume mai mari în bugetul din acest an pentru câinii din padocuri. Eugen Țurcanu, directorul DSPSA, a declarat că pentru bugetul pe anul 2016, Direcţia Servicii Publice, Sport şi Agrement, a solicitat suma de 799.000 lei, previzionată pentru cheltuieli cu întreţinerea padocului şi achiziţia hranei necesară pe tot parcursul anului iar în bugetul supus aprobării de către executivul Primăriei, s-a transmis suma de 350.000 lei, sumă care ar putea acoperi cheltuielile până cel mult în luna iulie 2016, dacă numărul câinilor din padoc va rămâne la nivelul anului trecut.

like facebookSolicităm celor avizaţi, ONG-uri de protecţie a animalelor, consilierilor locali, alocarea sumei solicitate. În caz contrar, conform art.7, alin.2 din OUG nr.155/2001, “câinii nerevendicaţi sau neadoptaţi, vor fi eutanasiaţi, în baza unei decizii emise de către o persoană împuternicită în acest sens de către primar, în termenul stabilit prin această decizie. Termenul va fi stabilit avându-se în vedere capacităţile de cazare şi disponibilităţile bugetare. Acest termen poate fi modificat motivat.”, a spus Țurcanu.

Direcţia Servicii Publice, Sport şi Agrement, a încheiat pe 2 octombrie 2014, contractul de „Delegare de gestiune pentru organizarea şi funcţionarea serviciului specializat pentru gestionarea câinilor fără stăpân din municipiul Botoşani”, cu SC Trioconstruct SRL Botoşani, contract ce are o durată de 30 de luni, fără a depăşi finele anului 2016. În anul 2015, s-a achitat către firma de ecarisaj suma de 636.737,61 lei, aceasta reprezentând cheltuieli cu serviciile de întreţinere, medical-veterinare, vidanjare, ecarisaj, etc. De asemenea, s-a achiziţionat hrană în valoare de 60.197,21 lei, (24 tone), diferenţa de hrană necesară anului 2015 fiind asigurată de ONG-uri din ţară şi străinătate.

Precizăm că în anul 2015, media lunară a câinilor existenţi în padoc a fost de 700La data de 29 ianuarie 2016, în padoc sunt 641 de câini, numărul acestora urmând să crească în perioada imediat următoare, ca urmare a înmulţirii câinilor în oraş, am estimat că ar mai fi un număr de 1.000 de câini”, mai spune Țurcanu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *