Surprize uriaşe de la vreme, pe final de săptămână. Prognoza meteo pe trei zile

vremea la BotosaniDeşi vineri valorile termice scad uşor în majoritatea zonelor, acestea tot se vor menţine mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă. Cerul va fi noros şi temporar vor cădea precipitaţii local în nord-vest, nord, centru şi est şi izolat în rest. Vor fi ploi, iar în Maramureş, Transilvania şi în Subcarpaţii Moldovei, trecător şi lapoviţă şi ninsori.

La munte, predomina ninsorile, unde şi vântul va sufla cu putere, mai ales pe creste. În aceste condiţii temperaturile maxime, la nivelul întregii ţări, vor fi cuprinse între 3 şi 13 grade. În Bucureşti, cerul va fi variabil, astfel că meteorologii ne promit 6…7 grade la amiază. Către seară norii se înmulţesc şi este posibil să plouă slab.

like facebookŞi sâmbătă va fi cald, cu maxime cuprinse între 2…3 grade în depresiunile intramontane  şi 11 grade la Drobeta Turnu Severin şi Suceava, poate chiar 12 grade în dealurile din sud-vest şi nord-est. Norii joşi sau ceaţa persistent vor domina cerul din vestul, sudul şi centrul ţării. Vântul va avea unele intensificări în special pe crestele montane.

În Bucureşti, sâmbătă dimineaţă avem parte de ceaţă, burniţă şi zero, două grade, iar la amiază norişţi în jur de 3 grade.

Duminică tot vreme caldă, chiar deosebit de caldă în special în sud-vest şi nord-est. Cerul se va înnora treptat şi mai ales seara va ploua, local, în jumătatea nordică şi izolat în rest. La munte şi trecător şi în Transilvania şi nordul Moldovei, se vor semnala precipitaţii mixte. Vântul moderat, se intensifică pe crestele montane, iar pe spaţii mai restrânse şi la cote mai reduse şi în restul zonelor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 şi 14 grade, cu cele mai mari valori în dealurile din sud-vest. Pe parcursul dimineţii, în zonele joase de relief, cu precădere din sud, nebulozitate joasă, ceaţă şi trecător burniţă.

Ultima zi din săptămână se anunţă tot caldă în capitală. Minus 1…zero grade în zori şi în jur de 7 la amiaza. Ne trezim cu ceaţă, apoi cerul devine variabil, dar se va înnora din nou către seară.

Sursa: Realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *